Jaspis Dragon Blood

Jaspis allmänt – är ofta kända som de mest vårdande stenarna. Den lär oss att vara osjälviska och empatiska. Stenen omger dig med en känsla av balans, stillhet och tillit till livet. Jaspis motverkar även stress och negativa attityder och hjälper dig att bryta gamla mönster. Verkar förlösande vid kreativa blockeringar. Lugn och helhet. Ger skydd och jordar energier och kroppen. Ger mod att ta itu med problem och hjälper dig att vara ärlig mot dig själv. Rensar bort elektromagnetiska utsläpp och andra föroreningar. Den upprätthåller support genom stressiga situationer, genom att ge en känsla av lugn och helhet. Det är en sten som beskyddar och tar bort alla sorters negativa energier. Jaspis balanserar sinnet och känslomässiga kroppar på den eteriska sfären. Det är en sten för mod, beslutsamhet och fokusering. 

Jaspis Dragon Blood / Drakblods Jaspis / Draksten / Septarian för styrka, kraft och mod.

Uppmuntrar till andlig tillväxt och utveckling, och hjälper dig att utveckla dina egna förmågor. Är centrerande och grundande. För in glädje, vitalitet och tillförsikt. Det är en sten för din personliga kraft. För med sig styrka, kraft och mod. Hjälper dig att känna dig säker oavsett vad du står inför, speciellt för att stå på en scen eller tala i offentliga sammanhang. Den sägs påverka ditt tredje chakra, stärka ditt självförtroende och stödja dig att synas, ta plats och fylla upp det utrymme som är ditt. Stenen kan ge dig ett extra krafttillskott, boostar ditt självförtroende och förmågan att ”spruta eld” när det behövs.

Jaspis Dragon Blood är en spännande sten som vetenskapen fortfarande inte vet exakt hur den har bildats. Det är en blandning av sedimentära stenart, som lera, och mineral som trängt in i torkade sprickor i leran och där kristalliserats. Det är ofta kalcit men även siderit, aragonit och pyrit som kan finnas i olika lager i stenen. Den här blandningen av olika typer av mineral och sten ger stenen sina förunderligt vackra mönster.

Jaspis Dragon Blood är en röd jaspis i epidot (är ett grönblått mineral). Det är en fantastiskt mönstrad ädelsten med djupa röda toner av matrix gick med en kombination av skogens gröna nyanser. Stenen upphittades först i västra Australien. Lokala legenden det säger att stenen är resterna av döda gamla drakar – den gröna som huden och röda blod.

Exempel på mala med Jaspis Dragon Blood med Buddha av svart howlite.