Jade

Jade är en lyckosten som drar till sig kärlek och pengar.

Jade allmänt är en skydds- och visdoms sten, som drar till sig kärlek och pengar. Jade är lugnande och motverkar stress, den ger dig energi då du är trött. Stenen är helande och har beskyddande egenskaper. Det är en sten för harmoni och stärker gruppens gemenskap. Oavsett om det gäller familjen eller arbetsgruppen. Den stärker relationer och hjälper de som förlorat någon. Alla Jadestenar för med sig välstånd och överflöd. 

Jade är en kristall som har använts av människan under tusentals år, och den är fortfarande idag en av de mest använda kristallerna. Jade är en mycket omtyckt och eftertraktad kristall i Asien, särskilt i Kina, där den anses vara lika värdefull som diamanter och guld är i västvärlden.

Jade är egentligen benämningen på två olika sorters kristaller, nefrit och jadeit. Nefrit är vanligare än jadeit, och den har ofta en lite fet, vaxartad yta. Jadeit är dyrare än nefrit då den inte är lika vanligt förekommande, och den är lite hårdare och tyngre än vad nefrit är. Dock är nefrit mer hållbar och passar bättre till att skapa figurer av, då den är mer seg i sitt material.

Jade är en kristall som står för lugn och balans, och den sägs bland annat ha en balanserande inverkan på vår personlighet då den hjälper oss att få vår kropp och vårt sinne att interagera bättre med varandra. Jade är känd för sina helande energier, och den läker bland annat undertryckta känslor som har en negativ påverkan på vårt liv. Det är också en kristall som hjälper oss att bli av med skuld, och som kan hjälpa oss att skapa bättre relationer inom familjen eller arbetsplatsen. Den skyddar oss samtidigt mot negativa energier, både från andra människor och från andevärlden under spirituellt arbete, genom att stärka våra energifält. Den sägs också skydda mot olyckor, och det är en bra sten att ha med sig under resor.

Jade har under tusentals år setts som en kristall som bringar tur, rikedom och god hälsa, och den är också starkt förknippad med vårt hjärtchakra och sägs ge ökad kärlek och vänskap i våra liv. Den hjälper oss också att se oss själva och vår potential mer tydligt, och den ökar vår kreativitet och vårt självförtroende. Jade kallas också för drömmarnas kristall, då den kan göra att vi bland annat får lättare att komma ihåg våra drömmar och se dem mer klart.

När det gäller vår fysiska kropp står jade för rening och helande, och sägs bland annat stärka njurar, mjälte, lever och andra renande organ i kroppen och hjälpa till att rensa bort gifter. Jade verkar stärkande även för lungor och vårt immunsystem, och den sägs balansera kroppens PH-värde.

Jade Blå

Blå jade står för lugn och reflektion, och har bland annat en lugnande effekt på vårt sinne. Blå jade är särskilt bra om man vill drömma mer eller få tydligare visioner.

Jade Brun

Brun jade är starkt grundande, och ger en känsla av tillit och kontakt med jorden.

Jade Grön

Grön är den vanligaste färgen av jade, och den finns i flera olika gröna nyanser från ljus till mörkgrön. Grön jade är särskilt bra för att rena hjärtchakrat och för att främja goda relationer, och den sägs också lugna vårt nervsystem.

Jade Gul

Gul jade står för glädje och lycka, och ger stimulans och energi på ett milt sätt. Gul jade sägs hjälpa oss att släppa taget, och den sägs också stimulera kroppens rening extra kraftfullt.

Jade Lavendelfärgad

Lavendelfärgad jade är en eftertraktad kristall, och denna variant hjälper oss bland annat med att öppna upp vårt kronchakra och att utveckla våra andliga förmågor och att känna oss trygga och lugna på vår andliga resa. Den ger ett inre lugn och sägs föra med sig tur och en god hälsa. Denna variant av jade vibrerar på den högsta eteriska nivån.

Jade Orange

Orange jade ger ny energi och ökar vår glädje, och den hjälper oss att öppna upp och hela vårt hjärta och ge ökad acceptans och ovillkorlig kärlek.

Jade Röd

Röd jade står för passion och livskraft, och kan bland annat hjälpa oss med att omvandla rädsla till handling.

Jade Svart

Svart Jade är särskilt skyddande mot negativa energier, och den hjälper oss också att släppa vårt ego och att förbättra vår kommunikationsförmåga.

Jade Vit

Vit jade sägs hjälpa oss att rikta vår energi, öka vårt fokus och filtrera bort olika distraktioner, vilket hjälper oss att se våra mål mer tydligt. Den höjer försiktigt vårt medvetande och hjälper oss under vår väg mot spirituellt uppvaknande. Vit jade kan hjälpa om man har svårt att somna på kvällarna, och den utstrålar lugn och helande energier.

Exempel på en mala och armband med röd jade. Pris för mala och armband 900:-
Exempel på mala och armband med rosa jade samt handgjord indonesisk gurupärla. Pris för mala och armband 800:-
Exempel på mala och armband med rosa jade samt handgjord indonesisk gurupärla. Pris för mala och armband 800:-
Exempel på mala och armband med ljusröd jade samt handgjord indonesisk gurupärla. Pris för mala och armband 800:-
Exempel på mala och armband med ljusröd jade samt handgjord indonesisk gurupärla.
Pris för mala och armband 800:-
Exempel på mala och armband med äkta grön jade samt handgjord indonesisk gurupärla. Pris för mala och armband 1.250:-
Exempel på mala och armband med äkta grön jade samt handgjord indonesisk gurupärla. Pris för mala och armband 1.250:-
Exempel på mala och armband med äkta grön jade samt handgjord indonesisk gurupärla. Pris för mala och armband 1.250:-
Exempel på mala och armband med mossgrön jade med strassgurupärla. Pris för mala och armband 850:-